Grilovaný kapr na česneku, cibulích a bylinkách


Dostali jsem opět dalšího kapra a tak jsem ho tentokrát dala na gril - připravila jsem ho na česneku a cibulích s rozmarýnem a koriandrem..

Co potřebujeme..

kapr cca 3500 g 
2 bílé cibule
1 červená cibule
hrubá mořská sůl
černý mletý pepř
6-8 stroužků česneku
šťáva z citronu
řepkový nebo olivový olej
máslo na zjemnění
rozmarýn a koriandr

Jak postupujeme..
Vykuchaného kapra naporcujeme  na širší  proužky. Osolíme hrubou solí. Smícháme ústřičnou omáčku, prolisovaný česnek, olej. šťávu z citronu a čerstvě mletý pepř. Touto směsí kapra potřeme. Posypeme koriandrem a rozmarýnem.
 Pečeme v rozehřáté troubě pod grilem dozlatova. Ke konci pečení posypeme cibulemi. Doba grilování  závisí od  velikosti kapřích porcí.
Výborný kapr a takto upravený je i  na venkovním grilu.
Podáváme s pečeným bramborem nebo s vařeným novým bramborem.



Komentáře