Ostré kostky z hovězí loupané plece s paprikami a chilli papričkou (podle manžela)


Dnes vařil manžel, přenechávám mu vždy  úpravu guláše a všech gulášů ráda, neboť dělá guláše perfektně opravdu a výborně...

Co potřebujeme...


1000 g hovězí loupané plece
3/4 kg cibule
olej (sádlo)
1 velká červená paprika
sušené italské chilli papričky
majoránka
2  rajské protlaky
sůl, pepř
6 stroužků česneku
uzená paprika
chléb na zahuštění
vývar na podlití
Jak postupujeme..

Hovězí maso nakrájíme na kostky. Cibule pokrájíme nadrobno.
Na oleji  ve větší nádobě necháme zpěnit pokrájené cibule, přidáme hovězí maso, pokrájené  na kostky. Zprudka orestujeme a mícháme do ztmavnutí masa. Přidáme rajský protlak, utřený česnek, uzenou papriku, mletý černý pepř a zamícháme. Guláš zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
Ke změklému masu přidáme pokrájenou a jádřince zbavenou velkou červenou papriku a promnutou majoránku. Dál dusíme přiklopené doměkka. Nakonec přidáme nastrouhaný chléb a povaříme do zhoustnutí. Do guláše přidáme sůl, sušené chilli papričky. Dochutíme a necháme krátce přejít varem.

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Komentáře